Dierens Harmonie Orkest zegt: Dankjewel!

3 jul, 2019

Het Dierens Harmonie Orkest (DHO) maakt al vele jaren gebruik van een opslagcontainer die geplaatst is tussen sporthal Theothorne en MFC ‘de Oase’. Echter vanwege de geplande herinrichting van dit gebied gaf de gemeente aan dat de opslagcontainer moest wijken.

Een lastig probleem voor het orkest want de container staat vol met onmisbare zaken. “We moesten dan ook wel even slikken toen het bericht van de gemeente binnen kwam”, aldus voorzitter Jan-Willem Sonderlo van het Dierens Harmonie Orkest“Zie maar eens een geschikte nieuwe locatie voor de container te vinden en deze vervolgens te verplaatsen met de zeer beperkte financiële middelen die wij als vereniging hebben.”

Uiteindelijk bleken diverse lokale partijen belangeloos het orkest te hulp te schieten.  Zo heeft de Gelreband het orkest geholpen met een locatie op hun eigen terrein. Om ruimte te maken moest nog wel een zandwal aan de kant worden geschoven wat de Gebr. Rijneveld uit Spankeren met hun shovel voor hun rekening heeft genomen. De laserwaterpas van Reon Aannemers werd gebruikt voor het uitvlakken.

Voor het vervoer van de container werd de Doesburg – Rhedense Uitdaging benaderd. Deze organisatie brengt maatschappelijke organisaties en verenigingen dichter bij het bedrijfsleven. Na bemiddeling van de Doesburg – Rhedense Uitdaging heeft Nedabo B.V. uit Rheden en Albers Transport uit Doesburg het vervoer verzorgt.

“Het moge duidelijk dat wij genoemde bedrijven, de Doesburg – Rhedense Uitdaging en de Gelreband bijzonder dankbaar zijn voor hun belangeloze inzet. Zonder hun hulp was dit nooit gelukt”, aldus een blije voorzitter van DHO.

Kijk voor meer informatie ook op: http://www.dhodieren.nl/.

Pin It on Pinterest

Share This