Hulp bij het realiseren van ons plan ‘Tuin op de schop’

07-04-2021MatchgroepVraagOpen
 

Wij zijn een zorgorganisatie in Velp voor mensen met dementie. Met zo’n 24 bewoners, zijn we maar klein. Onder een nieuw bestuur werken wij sinds juli 2019 volop aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg. Het uitbreiden van de mogelijkheden voor een fijne daginvulling voor de bewoners is een belangrijk onderdeel van deze vernieuwing.

Meer activiteiten buiten aanbieden is een van onze doelen. Op dit moment gaat de tuin daarom (gedeeltelijk) ‘op de schop’. We hebben een plan gemaakt voor een tuin die bewoners op allerlei manieren aanknopingspunten biedt om iets te beleven of te ondernemen. In de bijlage vindt u dit plan.
We zijn inmiddels ook begonnen met het realiseren ervan. Ons budget is beperkt, maar stap voor stap, met hulp van vrijwilligers, denken we een heel eind te komen. Uit het oogpunt van kostenbesparing (en duurzaamheid) maken we bovendien zo veel mogelijk gebruik van gebruikte materialen.

Er zitten onderdelen in het plan waarvoor we nog geen middelen en mensen hebben om deze te verwezenlijken. Zo zouden we graag een (zelfgemaakte) schommelbank in de tuin willen - schommelen is voor veel mensen met dementie een prettige en geschikte beweegactiviteit. En in het plan zijn meer onderdelen waarbij hulp zeker welkom is, zoals bij het maken van houten tuinmeubilair en het geschikt maken van een schuurtje als tuinschuurtje/knutselplek. Wij hopen dat de Uitdaging ons hierbij misschien vooruit kan helpen en/of kan adviseren.

 

Pin It on Pinterest